Vlijt & Volharding

Over ons


Fanfare orkest

Fanfare Vlijt en Volharding is opgericht in 1894. We zijn een van oudste verengingen van het dorp met een rijke historie. Een aantal jaar geleden hebben we onze naam iets aangepast. Nu heten we muziekvereniging Vlijt en Volharding. Wij zijn een vereniging waarin alle leeftijden vertegenwoordigd zijn. In de diverse onderdelen wordt wekelijks gerepeteerd en regelmatig treden we op in en rond Heumen. Vaak ook samen met andere muziekverenigingen uit de regio.

Ons orkest heeft een kleine maar volledige bezetting bestaande uit koperblaasinstrumenten en houtblaasinstrumenten. Op dit moment spelen bij ons één fluit, twee sopraansaxen, drie altsaxen, één tenorsax en één baritonsax. Onze koperblaassectie bestaat uit drie trompetten, vijf bugels, drie trombones, twee baritons, een bastuba en een slagwerker. Natuurlijk zijn nieuwe muzikanten van harte welkom.

Repetities

Het orkest repeteert op de dinsdagavond van 19.45 – 22.00 uur.

Er wordt wekelijks gerepeteerd in onze eigen repetitiegebouw achter verenigingsgebouw Terp.

Repertoire

Vlijt en Volharding probeert in zijn repertoirekeus zo veelzijdig mogelijk te zijn. Ons repertoire varieert van originele fanfarewerken tot bewerkingen van popmuziek, film- en musicalmuziek, bigband en jazz.

Optredens

We laten ons graag horen. In de agenda vind je het concertprogramma van het schooljaar 2023/2024.

Dirigent

Sinds januari 2022is Marjolijn van der Lee onze dirigent.  In 2015 rondde Marjolijn haar opleiding klassiek saxofoon af aan het conservatorium te Enschede. Dit jaar hoopt Marjolijn haar HaFaBra directiestudie af te ronden (geplande afstudeerdatum 14 oktober 2023/zie agenda https://vlijtenvolharding.com/agenda/) aan het conservatorium in Groningen.  Naast Vlijt en Volharding dirigeert Marjolijn nog drie andere orkesten in de regio. Marjolijn dirigeert ook ons opleidingsorkest en is de saxofoon docente voor onze saxofoonleerlingen.

Opleidingsorkest

Sinds mei 2022 hebben we een opleidingsorkest. Ons opleidingsorkest bestaat uit acht beginnende blazers en drie slagwerkers. Als je de eerste beginselen – blazen, noten lezen – een beetje onder de knie hebt, dan ga je in het opleidingsorkest spelen. Het opleidingsorkest is extra leuk omdat je met veel anderen samen muziek maakt. Met het opleidingsorkest hebben we regelmatig een optreden en we doen natuurlijk mee aan het scholenproject van de Jorisschool in Heumen

Repetities

Het opleidingsorkest staat onder leiding van Marjolijn van der Lee en repeteert elke dinsdag van 19.00 – 19.40 uur.


Slagwerkgroep

Sinds heel recent zijn we in het rijke bezit van een aantal slagwerkers. Eén keer in de twee weken is er een slagwerkrepetitie. Tijdens de repetitie leer je alle facetten van het concertslagwerk. De gevorderde slagwerkers spelen ook wekelijks mee in het leerlingenorkest.

Slagwerkrepetities

De slagwerkgroep staat onder leiding van een professionele slagwerkdocent en repeteert één keer in de twee weken op dinsdag van 18.30 – 19.00 uur.

Contributie

  • Volwassenen € 15,00 per maand
  • Jeugdleden    € 10,00 per maand

Heb je een laag inkomen en woon je in de gemeente Heumen? Dan zijn er verschillende financiële regelingen. Je kunt een bijdrage aanvragen bij het Heumenstegoed

Repetitiegebouw

Er wordt wekelijks gerepeteerd in onze eigen repetitiegebouw achter verenigingsgebouw Terp. De combinatie van het vaste podium in ons eigen gebouw en de grote zaal van Terp biedt veel mogelijkheden voor onze eigen vereniging maar ook voor allerlei activiteiten in het dorp.

Meer weten over ons podium verhuur?  dan kunt u contact opnemen met onze contactpersoon.