Vlijt & Volharding

Concert 130 jaar VenV en Joannusmolen Heumen


11 juni Muziek van 130 jarige muziekvereniging Vlijt en Volharding Heumen bij 130 jarige Joannusmolen

Dit jaar bestaan muziekvereniging Vlijt en Volharding uit Heumen en de Joannusmolen 130 jaar. Ter gelegenheid daarvan hebben de molenaars van de Joannusmolen het initiatief opgepakt om daar samen met muziekvereniging Vlijt en Volharding even bij stil te staan. Een unieke samenwerking tussen twee 130-jarigen en camping Heumensbos. Samen organiseerde zij een zomerconcertje op de camping met op de achtergrond de 130 jarige molen.

Bijna leek het weer echter roet in het eten te gooien. Tot een klein uur voor aanvang regende het nog pijpenstelen. Desondanks werd besloten het erop te wagen en de instrumenten in te laden. Eenmaal op de camping aangekomen, trok de lucht open. Het was niet warm, maar wel droog zodat het “zomerconcert” kon doorgaan.

Eerst was er een optreden van het 12-koppige opleidingsorkest, waarna het grote orkest van muziekvereniging Vlijt en Volharding het overnam. Beiden onder leiding van dirigente Marjolijn van der Lee. Gezamenlijk sloten beide orkesten het optreden af met het nummer Europapa.

Ook burgemeester Joerie Minses van de gemeente Heumen was aanwezig om te luisteren en om de molenaars te feliciteren met het 130-jarig jubileum van de Molen. Voor de muziekvereniging geldt dat ze dit jubileum zullen vieren op zondag 22 december 2024 met een “aangeklede” concertuitvoering in Terp te Heumen (planning van 14.00 uur tot 16.00 uur). Houdt het nieuws in de gaten.